Polish (PL)
Polish (PL)
English (en-GB)

Seminarium dla RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego

Informujemy, że w ramach współpracy Krajowego Związku Rewizyjnego RSP z Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnym Krajowego Związku Rewizyjnego Rolniczych Spółdzielni "Samopomoc - Chłopska" w Warszawie - Miedzeszynie, przedstawiciele RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego mogą uczestniczyć w seminariach nt. "UCZYMY SIĘ PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO I JEGO PRZETWORÓW".

Miejsce seminarium:     Centrum Szkoleniowo Konferencyjne
                                      KZRRS "SCh"
                                      w Warszawie - Miedzeszynie
                                      ul.Odrębna 4,  04 - 867 Warszawa

Terminy:

 - 13 - 15 listopada 2013 r.

 - 11 - 13 grudnia 2013 r.

    Głównym celem seminarium jest wzrost kompetencji osób, zajmujących się produkcją oraz sprzedażą mięsa wieprzowego i jego przetworów, szczególnie w zakresie umiejętności promowania ich walorów smakowych i odżywczych.

   Każde seminarium planujemy jako trzydniowe spotkanie wypełnione zagadnieniami aktywnej sprzedaży, prowadzenia działań promocyjnych, teorii promocji i jej praktycznych aspektów.

    Wykładowcami i trenerami podczas Seminarium będą osoby o uznanym autorytecie i osiągnięciach zawodowych.
   Uczestnictwo w seminarium jest bezpłatne, włącznie z noclegiem i wyżywieniem - seminarium jest dofinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
    Dodatkowo informujemy, że w czasie wolnym od zajęć seminaryjnych planujemy zwiedzanie Warszawy oraz spotkanie integracyjne; ich łączny koszt wyniósłby 30 zł od osoby (płatne na miejscu w recepcji).

 Zgłoszenie uczestnictwa:

  • telefonicznie:               (22) 872 06 80 lub 602-535-505;
  • pisemnie na adres:      Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRS "SCh"
                                      ul. Odrębna 4, 04 - 867 Warszawa

Dojazd do Centrum Konferencyjnego:

  • z Dworca PKP Warszawa Wschodnia autobus miejski 146 (przystanek przy Dworcu od strony ul. Kijowskiej) kierunek - Falenica (czas przejazdu ok. 30 minut);
    Należy wysiąść na przystanku "Romantyczna" (na żądanie).
  • samochodem:
    od strony Warszawy - Wałem Miedzeszyńskim wzdłuż Wisły (w kierunku Puław) - do ronda (skrzyżowanie) z Traktem Lubelskim, a następnie (na rondzie) powrót w kierunku Warszawy i skręt w prawo w ul. Odrębną.

               /-/ Stanisław KROTOSZYŃSKI                                  /-/ Krzysztof KOKOSZKIEWICZ

                 Dyrektor CSK                                                        Prezes Zarządu KZR RSP



Ramowy program seminarium

"Uczymy się promocji mięsa wieprzowego i jego
przetworóww teorii i w praktyce
"
(początek zajęć o godz. 10.30 )

  • Merchandising - jak aktywnie sprzedawać mięso i jego przetwory.
    Prof. dr hab. Henryk Mruk - Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu.
  • Dlaczego mięso wieprzowe trzeba promować, czyli znaczenie mięsa i jego przetworów w prawidłowym odżywianiu człowieka.
    Prof. dr hab.Zbigniew Dolatowski - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie;
  • Produkty tradycyjne, regionalne i lokalne - jako nowy segment rynku wyrobów z mięsa wieprzowego
    Spotkanie z Prezesem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego,
  • Działalność w zakresie promocji, organizowanie i wspomaganie działań promocyjnych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
    Spotkanie Przedstawicielem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi;
  • Możliwości uzyskania dofinansowania na promocję wyrobów z mięsa wieprzowego
    Spotkanie z przedstawicielem Agencji Rynku Rolnego,
  • Działalność KZRS "SCh" w zakresie promocji żywności i uczestnictwa GS "SCh" w systemach jakości żywności, przykłady działalności GS "SCh" w zakresie promocji wyrobów z mięsa wieprzowego
    Spotkanie z przedstawicielem KZRS "SCh";
  • Zajęcia warsztatowe na temat
    - Mechanizmy marketingowe i psychologiczne działalności promocyjnej w punktach sprzedaży - zajęcia z trenerem biznesu;
    - Promocyjne zarządzanie sprzedażą, proces sprzedaży i obsługi klienta- zajęcia z trenerem sprzedaży sklepowej.

    Ponadto podczas seminarium przewiduje się:
    • przegląd nowości w branży mięsnej i masarskiej - nowe technologie chowu, produkcji i przechowalnictwa, nowe wymogi z w zakresie oznaczania wyrobów mięsnych itp.;
    • wyjazd na targi lub imprezę wystawienniczą celem praktycznych obserwacji działań promocyjnych i urządzania stoisk wystawienniczych itp.;
    • zorganizowane zwiedzanie Warszawy w czasie wolnym od zajęć.