Informujemy, że w ramach współpracy Krajowego Związku Rewizyjnego RSP z Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnym Krajowego Związku Rewizyjnego Rolniczych Spółdzielni "Samopomoc - Chłopska" w Warszawie - Miedzeszynie, przedstawiciele RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego mogą uczestniczyć w seminariach nt. "UCZYMY SIĘ PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO I JEGO PRZETWORÓW".
Miejsce seminarium: Centrum Szkoleniowo Konferencyjne
KZRRS "SCh"
w Warszawie - Miedzeszynie
ul.Odrębna 4, 04 - 867 Warszawa
Terminy:
- 13 - 15 listopada 2013 r.
- 11 - 13 grudnia 2013 r.
Głównym celem seminarium jest wzrost kompetencji osób, zajmujących się produkcją oraz sprzedażą mięsa wieprzowego i jego przetworów, szczególnie w zakresie umiejętności promowania ich walorów smakowych i odżywczych.
Każde seminarium planujemy jako trzydniowe spotkanie wypełnione zagadnieniami aktywnej sprzedaży, prowadzenia działań promocyjnych, teorii promocji i jej praktycznych aspektów.
Wykładowcami i trenerami podczas Seminarium będą osoby o uznanym autorytecie i osiągnięciach zawodowych.
Uczestnictwo w seminarium jest bezpłatne, włącznie z noclegiem i wyżywieniem - seminarium jest dofinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Dodatkowo informujemy, że w czasie wolnym od zajęć seminaryjnych planujemy zwiedzanie Warszawy oraz spotkanie integracyjne; ich łączny koszt wyniósłby 30 zł od osoby (płatne na miejscu w recepcji).
Zgłoszenie uczestnictwa:
- telefonicznie: (22) 872 06 80 lub 602-535-505;
- pisemnie na adres: Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRS "SCh"
ul. Odrębna 4, 04 - 867 Warszawa
- drogą elektroniczną: sekretariat@centrumsk.pl
Dojazd do Centrum Konferencyjnego:
-
z Dworca PKP Warszawa Wschodnia autobus miejski 146 (przystanek przy Dworcu od strony ul. Kijowskiej) kierunek - Falenica (czas przejazdu ok. 30 minut);
Należy wysiąść na przystanku "Romantyczna" (na żądanie).
-
samochodem:
od strony Warszawy - Wałem Miedzeszyńskim wzdłuż Wisły (w kierunku Puław) - do ronda (skrzyżowanie) z Traktem Lubelskim, a następnie (na rondzie) powrót w kierunku Warszawy i skręt w prawo w ul. Odrębną.
/-/ Stanisław KROTOSZYŃSKI /-/ Krzysztof KOKOSZKIEWICZ
Dyrektor CSK Prezes Zarządu KZR RSP
Ramowy program seminarium
"Uczymy się promocji mięsa wieprzowego i jego
przetworóww teorii i w praktyce"
(początek zajęć o godz. 10.30 )
- Merchandising - jak aktywnie sprzedawać mięso i jego przetwory.
Prof. dr hab. Henryk Mruk - Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu.
- Dlaczego mięso wieprzowe trzeba promować, czyli znaczenie mięsa i jego przetworów w prawidłowym odżywianiu człowieka.
Prof. dr hab.Zbigniew Dolatowski - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie;
- Produkty tradycyjne, regionalne i lokalne - jako nowy segment rynku wyrobów z mięsa wieprzowego
Spotkanie z Prezesem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego,
- Działalność w zakresie promocji, organizowanie i wspomaganie działań promocyjnych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Spotkanie Przedstawicielem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi;
- Możliwości uzyskania dofinansowania na promocję wyrobów z mięsa wieprzowego
Spotkanie z przedstawicielem Agencji Rynku Rolnego,
- Działalność KZRS "SCh" w zakresie promocji żywności i uczestnictwa GS "SCh" w systemach jakości żywności, przykłady działalności GS "SCh" w zakresie promocji wyrobów z mięsa wieprzowego
Spotkanie z przedstawicielem KZRS "SCh";
- Zajęcia warsztatowe na temat
- Mechanizmy marketingowe i psychologiczne działalności promocyjnej w punktach sprzedaży - zajęcia z trenerem biznesu;
- Promocyjne zarządzanie sprzedażą, proces sprzedaży i obsługi klienta- zajęcia z trenerem sprzedaży sklepowej.
Ponadto podczas seminarium przewiduje się:
- przegląd nowości w branży mięsnej i masarskiej - nowe technologie chowu, produkcji i przechowalnictwa, nowe wymogi z w zakresie oznaczania wyrobów mięsnych itp.;
- wyjazd na targi lub imprezę wystawienniczą celem praktycznych obserwacji działań promocyjnych i urządzania stoisk wystawienniczych itp.;
- zorganizowane zwiedzanie Warszawy w czasie wolnym od zajęć.