Informujemy, że w ramach współpracy Krajowego Związku Rewizyjnego RSP z Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnym Krajowego Związku Rewizyjnego Rolniczych Spółdzielni "Samopomoc Chłopska" w Warszawie - Miedzeszynie, przedstawiciele RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego oraz obrotem i sprzedażą pieczywa mogą uczestniczyć w seminariach nt.:
"UCZYMY SIĘ PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO I JEGO PRZETWORÓW"
"PROMOCJA PIECZYWA POPRZEZ JAKOŚĆ I WIEDZĘ".
Miejsce seminarium: Centrum Szkoleniowo Konferencyjne
KZRRS "SCh"
w Warszawie - Miedzeszynie
- Odrębna 4 04-867 Warszawa
Terminy:
- "Uczymy się promocji mięsa wieprzowego i jego przetworów"
w dniach 29 - 31 stycznia 2014 r.;
- "Promocja pieczywa poprzez jakość i wiedzę".
w dniach12 - 14 lutego 2014 r.
Głównym celem tych seminariów jest wzrost kompetencji osób, zajmujących się produkcją oraz sprzedażą pieczywa oraz mięsa wieprzowego i jego przetworów, szczególnie w zakresie umiejętności promocji tych artykułów.
Każde seminarium planujemy jako trzydniowe spotkanie wypełnione zagadnieniami aktywnej sprzedaży, prowadzenia działań promocyjnych, teorii promocji i jej praktycznych aspektów.
Wykładowcami i trenerami podczas Seminarium będą osoby o uznanym autorytecie i osiągnięciach zawodowych.
Uczestnictwo w seminarium jest bezpłatne, włącznie z noclegiem i wyżywieniem - seminarium jest dofinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego oaz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.
Dodatkowo informujemy, że w czasie wolnym od zajęć seminaryjnych planujemy zwiedzanie Warszawy oraz spotkanie integracyjne; ich łączny koszt wyniósłby 30 zł od osoby (płatne na miejscu w recepcji).
Zgłoszenie uczestnictwa:
- telefonicznie: (22) 872 06 80 lub 602-535-505;
- pisemnie na adres: Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRS "SCh"
- Odrębna 4 04-867 Warszawa
- drogą elektroniczną: sekretariat@centrumsk.pl
Dojazd do Centrum Konferencyjnego:
- z Dworca PKP Warszawa Wschodnia autobus miejski 146 (przystanek przy Dworcu od strony ul. Kijowskiej) kierunek - Falenica (czas przejazdu ok. 30 minut);
Należy wysiąść na przystanku ?Romantyczna? (na żądanie).
- samochodem:
od strony Warszawy - Wałem Miedzeszyńskim wzdłuż Wisły (w kierunku Puław) - do ronda (skrzyżowanie) z Traktem Lubelskim, a następnie (na rondzie) powrót w kierunku Warszawy i skręt w prawo w ul. Odrębną.
/-/ Stanisław KROTOSZYŃSKI /-/ Krzysztof KOKOSZKIEWICZ
Dyrektor CSK Prezes Zarządu KZR RSP
Ramowy program seminariów
"Promocja pieczywa poprzez jakość i wiedzę"oraz
"Uczymy się promocji mięsa wieprzowego i jego przetworóww teorii i w praktyce"
(początek zajęć o godz. 10.30 )
- Merchandising - jak aktywnie sprzedawać pieczywo oraz mięso i jego przetwory.
Prof. dr hab. Henryk Mruk - Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu.
- Dlaczego mięso wieprzowe trzeba promować, czyli znaczenie mięsa i jego przetworów w prawidłowym odżywianiu człowieka.
Prof. dr hab.Zbigniew Dolatowski - UniwersytetPrzyrodniczy w Lublinie;
- Spożycie pieczywa i innych przetworów zbożowych w prawidłowym odżywianiu człowieka
Dr Anna Diowkaz - Politechnika Łódzka;
- Produkty tradycyjne, regionalne i lokalne - jako nowy segment rynku pieczywa oraz wyrobów z mięsa wieprzowego
Spotkanie z Prezesem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego,
- Działalność marginalna, lokalna i ograniczona, sprzedaż bezpośrednia - stan prawny i praktyka
Spotkanie Przedstawicielem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi;
- Znakowanie produktów spożywczych - pieczywa oraz mięsa i jego przetworów
Spotkanie z Przedstawicielem Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych;
- Przykłady działalności GS "SCh" w zakresie promocji wyrobów z mięsa wieprzowego - wymiana poglądów i dyskusja;
- Możliwości uzyskania dofinansowania na promocję pieczywa i wyrobów z mięsa wieprzowego
Spotkanie z przedstawicielem Agencji Rynku Rolnego;
- Działalność KZRS "SCh" w zakresie promocji żywności i uczestnictwo GS "SCh" w systemach jakości żywności
Spotkanie z przedstawicielem KZRS "SCh";
- Zajęcia warsztatowe na temat:
- Mechanizmy marketingowe i psychologiczne działalności promocyjnej w punktach sprzedaży - zajęcia z trenerem biznesu;
- Promocyjne zarządzanie sprzedażą, proces sprzedaży i obsługi klienta
- zajęcia z trenerem z doświadczeniem w pracy spółdzielni GS "SCh".