Polish (PL)
Polish (PL)
English (en-GB)

Seminarium dla RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego 2014

Informujemy, że w ramach współpracy Krajowego Związku Rewizyjnego RSP z Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnym Krajowego Związku Rewizyjnego Rolniczych Spółdzielni "Samopomoc Chłopska" w Warszawie - Miedzeszynie, przedstawiciele RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego mogą uczestniczyć w seminarium nt. "UCZYMY SIĘ PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO I JEGO PRZETWORÓW W TEORII i PRAKTYCE".

Miejsce seminarium:   Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne
                                       KZRRS "SCh"
                                       w Warszawie - Miedzeszynie
                                       ul. Odrębna 4,  04 - 867 Warszawa

Termin:

 2 - 4 kwietnia 2014 r.

    Głównym celem seminarium jest wzrost kompetencji osób, zajmujących się produkcją oraz sprzedażą mięsa wieprzowego i jego przetworów, szczególnie w zakresie umiejętności promowania ich walorów smakowych i odżywczych.

Seminarium zaplanowano jako trzydniowe spotkanie wypełnione zagadnieniami aktywnej sprzedaży, prowadzenia działań promocyjnych, teorii promocji i jej praktycznych aspektów.

    Wykładowcami i trenerami podczas Seminarium będą osoby o uznanym autorytecie i osiągnięciach zawodowych.

   Uczestnictwo w seminarium jest bezpłatne, włącznie z noclegiem i wyżywieniem - seminarium jest dofinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

    Dodatkowo informujemy, że w czasie wolnym od zajęć seminaryjnych planujemy zwiedzanie Warszawy oraz spotkanie integracyjne; ich łączny koszt wyniósłby 30 zł od osoby (płatne na miejscu w recepcji).

 Zgłoszenie uczestnictwa:

  • telefonicznie:              (22) 872 06 80 lub 602-535-505;
  • pisemnie na adres:    Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRS "SCh"
                                       ul. Odrębna 4, 04 - 867 Warszawa

Dojazd do Centrum Konferencyjnego:

  • z Dworca PKP Warszawa Wschodnia autobus miejski 146 (przystanek przy Dworcu od strony ul. Kijowskiej) kierunek - Falenica (czas przejazdu ok. 30 minut);
    Należy wysiąść na przystanku "Romantyczna" (na żądanie).
  • samochodem:
    od strony Warszawy - Wałem Miedzeszyńskim wzdłuż Wisły (w kierunku Puław) - do ronda (skrzyżowanie) z Traktem Lubelskim, a następnie (na rondzie) powrót w kierunku Warszawy i skręt w prawo w ul. Odrębną.

               /-/ Stanisław KROTOSZYŃSKI                       /-/ Krzysztof KOKOSZKIEWICZ

                 Dyrektor CSK                                             Prezes Zarządu KZR RSP



Ramowy program seminarium

"Uczymy się promocji mięsa wieprzowego i jego
przetworów w teorii i w praktyce
"
(początek zajęć o godz. 10.30 )

  • Dlaczego mięso wieprzowe trzeba promować, czyli znaczenie mięsa i jego przetworów w prawidłowym odżywianiu człowieka.

Prof. dr hab. Zbigniew DOLATOWSKI - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie;

  • Problem wędzenia wyrobów z mięsa a substancje smoliste, nowe normy UE w tym zakresie - informacja dla przetwórców i konsumentów.

Prof. dr hab. Zbigniew DOLATOWSKI - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie;

  • Narzędzia i techniki promocji żywności.

Wykładowca z Wyższej Szkoły Promocji w Warszawie;

  • Produkty regionalne i lokalne jako metoda wzbogacania i różnicowania oferty handlowej - szanse i bariery, prowadzenie działań promocyjnych.

Spotkanie z Prezesem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego;

  • Znakowanie mięsa i jego przetworów ze szczególnym uwzględnieniem zmian w przepisach prawnych w tym zakresie.

Przedstawiciel Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych;

  • Promocyjne zarządzanie sprzedażą, proces sprzedaży i obsługi klienta.

Zajęcia z trener biznesu;

  • Zajęcia warsztatowe - ćwiczenia z zakresu urządzania stoisk promocyjnych, wystaw i komunikacji z potencjalnymi klientami;
  • Główne założenia Wspólnej Polityki Rolnej oraz Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Spotkanie z Przedstawicielem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.