Informujemy, że w ramach współpracy Krajowego Związku Rewizyjnego RSP z Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnym Krajowego Związku Rewizyjnego Rolniczych Spółdzielni "Samopomoc Chłopska" w Warszawie - Miedzeszynie, przedstawiciele RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego mogą uczestniczyć w seminarium nt. "UCZYMY SIĘ PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO I JEGO PRZETWORÓW W TEORII i PRAKTYCE".
Miejsce seminarium: Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne
KZRRS "SCh"
w Warszawie - Miedzeszynie
ul. Odrębna 4, 04 - 867 Warszawa
Termin:
2 - 4 kwietnia 2014 r.
Głównym celem seminarium jest wzrost kompetencji osób, zajmujących się produkcją oraz sprzedażą mięsa wieprzowego i jego przetworów, szczególnie w zakresie umiejętności promowania ich walorów smakowych i odżywczych.
Seminarium zaplanowano jako trzydniowe spotkanie wypełnione zagadnieniami aktywnej sprzedaży, prowadzenia działań promocyjnych, teorii promocji i jej praktycznych aspektów.
Wykładowcami i trenerami podczas Seminarium będą osoby o uznanym autorytecie i osiągnięciach zawodowych.
Uczestnictwo w seminarium jest bezpłatne, włącznie z noclegiem i wyżywieniem - seminarium jest dofinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Dodatkowo informujemy, że w czasie wolnym od zajęć seminaryjnych planujemy zwiedzanie Warszawy oraz spotkanie integracyjne; ich łączny koszt wyniósłby 30 zł od osoby (płatne na miejscu w recepcji).
Zgłoszenie uczestnictwa:
- telefonicznie: (22) 872 06 80 lub 602-535-505;
- pisemnie na adres: Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRS "SCh"
ul. Odrębna 4, 04 - 867 Warszawa
- drogą elektroniczną: sekretariat@centrumsk.pl
Dojazd do Centrum Konferencyjnego:
-
z Dworca PKP Warszawa Wschodnia autobus miejski 146 (przystanek przy Dworcu od strony ul. Kijowskiej) kierunek - Falenica (czas przejazdu ok. 30 minut);
Należy wysiąść na przystanku "Romantyczna" (na żądanie).
-
samochodem:
od strony Warszawy - Wałem Miedzeszyńskim wzdłuż Wisły (w kierunku Puław) - do ronda (skrzyżowanie) z Traktem Lubelskim, a następnie (na rondzie) powrót w kierunku Warszawy i skręt w prawo w ul. Odrębną.
/-/ Stanisław KROTOSZYŃSKI /-/ Krzysztof KOKOSZKIEWICZ
Dyrektor CSK Prezes Zarządu KZR RSP
Ramowy program seminarium
"Uczymy się promocji mięsa wieprzowego i jego
przetworów w teorii i w praktyce"
(początek zajęć o godz. 10.30 )
- Dlaczego mięso wieprzowe trzeba promować, czyli znaczenie mięsa i jego przetworów w prawidłowym odżywianiu człowieka.
Prof. dr hab. Zbigniew DOLATOWSKI - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie;
- Problem wędzenia wyrobów z mięsa a substancje smoliste, nowe normy UE w tym zakresie - informacja dla przetwórców i konsumentów.
Prof. dr hab. Zbigniew DOLATOWSKI - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie;
- Narzędzia i techniki promocji żywności.
Wykładowca z Wyższej Szkoły Promocji w Warszawie;
- Produkty regionalne i lokalne jako metoda wzbogacania i różnicowania oferty handlowej - szanse i bariery, prowadzenie działań promocyjnych.
Spotkanie z Prezesem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego;
- Znakowanie mięsa i jego przetworów ze szczególnym uwzględnieniem zmian w przepisach prawnych w tym zakresie.
Przedstawiciel Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych;
- Promocyjne zarządzanie sprzedażą, proces sprzedaży i obsługi klienta.
Zajęcia z trener biznesu;
- Zajęcia warsztatowe - ćwiczenia z zakresu urządzania stoisk promocyjnych, wystaw i komunikacji z potencjalnymi klientami;
- Główne założenia Wspólnej Polityki Rolnej oraz Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Spotkanie z Przedstawicielem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.