Krajowy Związek Rewizyjny Rolniczych Spółdzielni Produkcyjnych serdecznie zaprasza na szkolenie w dniach 10-12.05.2022 r.
Głównym tematem szkolenia będą możliwe kierunki zmiany produkcji wieprzowiny z przemysłowej na wysokojakościową ze szczególnym uwzględnieniem ras polskich. Szkolenie odbędzie się w ośrodku w Koprzywnicy gm. Przechlewo woj. Pomorskie, Hotel Aubrecht Country SPA Resort.
10.05.2022 wtorek
14.00 - Lunch
Od 16.00 - Zakwaterowanie w Hotelu
17.00 - 19.00 - Uwarunkowania prawne związane z certyfikacją ekologiczną i przetwórstwem ekologicznym,
Prowadzący: Pani Dyrektor Beata Pietrzyk — Biocert Małopolska.
20.00 - Kolacja z polskimi wyrobami wieprzowymi
11.05.2022 środa
7.00 - 11.00 - Śniadanie
11.00 - 14.00 - Ras rodzime i potencjał ich rozwoju w Polsce cz. 1. - Pan Docent Paweł Radomski — IZOO Kraków
14.00 - 15.00 - Obiad bufetowy
15.00 - 18.00 - Ras rodzime i potencjał ich rozwoju w Polsce cz. 2
20.00 - Kolacja-ognisko/grill, degustacja wyrobów z polskich ras wieprzowiny.
12.05.2022 czwartek
7.00 - 11.00 - Śniadanie
9.00 – 11.00 - Praktyczne aspekty przetwórstwa ekologicznego i preferencje konsumentów ekologicznych — Pan Marek Klonecki
13.00 - Obiad
Uczestnicy w ramach szkolenia otrzymają również materiały promocyjne informujące o wsparciu z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego oraz pakiety degustacyjne wyrobów wieprzowych.
Liczba miejsc ograniczona decyduje kolejność zgłoszeń i prenumerata Biuletynu Informacyjnego.