ZAPROSZENIE NA BEZPŁATNE, WYJAZDOWE SZKOLENIE
w dniach 8-10 kwietnia 2025r.
Krajowy Związek Rewizyjny Rolniczych Spółdzielni Produkcyjnych
serdecznie zaprasza na szkolenie w dniach 8-10 kwietnia 2025r.
Szkolenie odbędzie się w Hotelu Hanza Rulewo 13, 86-160 Warlubie w ramach projektu pod nazwą:
„Integracja i algorytmy to wzór na opłacalność hodowli trzody chlewnej”
Głównym celem szkolenia jest podniesienie świadomości oraz edukacja producentów trzody chlewnej w zakresie uzyskiwania wysokich parametrów jakościowych produkcji. Działania te mają na celu promowanie racjonalnych, nowoczesnych metod hodowli trzody chlewnej, które przyczynią się do zwiększenia konkurencyjności polskich producentów.
Szkolenie koncentruje się na odbudowie pogłowia trzody chlewnej oraz wzmocnieniu konkurencyjności polskiej produkcji wieprzowiny, wspierając jednocześnie produkcję żywności wysokiej jakości poprzez umocnienie roli producentów w łańcuchu produkcyjnym.
Szkolenie sfinansowane z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO
Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem: ul. Krakowskie Przedmieście 6, 00-325 Warszawa, tel.: 797 949 333, 22 826 26 74, 22 826 26 75, oraz pod adresem mailowym e-mail: kzrrsp@kzrrsp.pl
Poniżej przedstawiamy agendę szkolenia:
8.04.2025 (wtorek)
14.00 Lunch
Od 16.00 Zakwaterowanie w hotelu
17.00-19.00 Blok szkoleniowy „Gdzie mamy rezerwy w produkcji trzody chlewnej? Czy produkcja trzody chlewnej może być zyskowna? Zbieranie danych i najnowsze systemy do zarządzania produkcji trzody chlewnej”.
Wykładowca: Rafał Zięba – Ekspert ekonomista sektora trzody chlewnej, współautor najbardziej aktualnych wskaźników produkcyjnych oraz modeli cyfrowych dla produkcji trzody chlewnej.
20.00 Kolacja
9.04.2025 (środa)
7.00-10.00 Śniadanie
10.00-14.00 Blok szkoleniowy „Algorytm Agrointegracja narzędzie do stabilizacji rynku trzody. Model współpracy producenta prosiąt i producenta tuczników- skuteczny podział zysków”
Wykładowca: Wojciech Styburski – Doktorant wydziału Ekonomiczno Społecznego UP w Poznaniu. Współorganizator jednego z największych ruchów spółdzielczości grup producentów rolnych w Polsce.
15.00-16.00 Obiad bufetowy
16.00-18.00 Blok szkoleniowy Dobrostan świń to dobry i uzasadniony biznes. Bioasekuracja w produkcji trzody to gwarantowany zysk.”
Wykładowca: Karolina Krasicka Manager produkcji trzody w największych stadach trzody w Europie. Koordynator standardów jakości. Konsultant, ekspert międzynarodowych standardów bioasekuracji.
20.00 Kolacja
10.04.2025 (czwartek)
7.00–9.00 Śniadanie
10.00-13.00 Blok szkoleniowy „Rynek producentów trzody – miejsce dla współpracujących specjalistów”
Wykładowca: Wojciech Styburski
13.00 Obiad
Uczestnicy w ramach szkolenia otrzymają również materiały promocyjne informujące
o wsparciu z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Liczba miejsc ograniczona decyduje kolejność zgłoszeń.
Zgłoszenia przyjmujemy pod numerami telefonów: 797 949 333, 22 826 26 74, 22 826 26 75 oraz pod adresem mailowym e-mail: kzrrsp@kzrrsp.pl
Proszę podać: imię i nazwisko, tel. komórkowy i adres mailowy.
Serdecznie zapraszamy