Strona wykorzystuje pliki cookies, w celu realizacji usług oraz w celach statystycznych . W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
top header
Dziś jest 18.11.2018
drukuj

Seminarium dla RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego oraz produkcją i sprzedażą pieczywa

Informujemy, że w ramach współpracy Krajowego Związku Rewizyjnego RSP z Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnym Krajowego Związku Rewizyjnego Rolniczych Spółdzielni "Samopomoc Chłopska" w Warszawie - Miedzeszynie, przedstawiciele RSP zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa wieprzowego oraz obrotem i sprzedażą pieczywa mogą uczestniczyć w seminariach nt.:

"UCZYMY SIĘ PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO I JEGO PRZETWORÓW"

"PROMOCJA PIECZYWA POPRZEZ JAKOŚĆ I WIEDZĘ".

Miejsce seminarium:           Centrum Szkoleniowo Konferencyjne

                                               KZRRS "SCh"

w Warszawie - Miedzeszynie

ul. Odrębna 4     04-867 Warszawa

Terminy:

  •  "Uczymy się promocji mięsa wieprzowego i jego przetworów"

w dniach 29 - 31 stycznia 2014 r.;

  • "Promocja pieczywa poprzez jakość i wiedzę".

            w dniach12 - 14 lutego 2014 r.

    Głównym celem tych seminariów jest wzrost kompetencji osób, zajmujących się produkcją oraz sprzedażą pieczywa oraz mięsa wieprzowego i jego przetworów, szczególnie w zakresie umiejętności promocji tych artykułów.

    Każde seminarium planujemy jako trzydniowe spotkanie wypełnione zagadnieniami aktywnej sprzedaży, prowadzenia działań promocyjnych, teorii promocji i jej praktycznych aspektów.

    Wykładowcami i trenerami podczas Seminarium będą osoby o uznanym autorytecie i osiągnięciach zawodowych.

    Uczestnictwo w seminarium jest bezpłatne, włącznie z noclegiem i wyżywieniem - seminarium jest dofinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego oaz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

    Dodatkowo informujemy, że w czasie wolnym od zajęć seminaryjnych planujemy zwiedzanie Warszawy oraz spotkanie integracyjne; ich łączny koszt wyniósłby 30 zł od osoby (płatne na miejscu w recepcji).

Zgłoszenie uczestnictwa:

  • telefonicznie:                         (22) 872 06 80 lub 602-535-505;
  •  pisemnie na adres:               Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRS "SCh"

         ul. Odrębna 4   04-867 Warszawa

 

Dojazd do Centrum Konferencyjnego:

-   z Dworca PKP Warszawa Wschodnia autobus miejski 146 (przystanek przy Dworcu od strony ul. Kijowskiej) kierunek - Falenica (czas przejazdu ok. 30 minut);

Należy wysiąść na przystanku ?Romantyczna? (na żądanie).

-    samochodem:

od strony Warszawy - Wałem Miedzeszyńskim wzdłuż Wisły (w kierunku Puław) - do ronda (skrzyżowanie) z Traktem Lubelskim, a następnie (na rondzie) powrót w kierunku Warszawy i skręt w prawo w ul. Odrębną.

/-/ Stanisław KROTOSZYŃSKI                                              /-/ Krzysztof KOKOSZKIEWICZ

  Dyrektor CSK                                                                     Prezes Zarządu KZR RSP

 

Ramowy program seminariów

"Promocja pieczywa poprzez jakość i wiedzę"oraz

"Uczymy się promocji mięsa wieprzowego i jego przetworóww teorii i w praktyce"

(początek zajęć o godz. 10.30 )

  • Merchandising - jak aktywnie sprzedawać pieczywo oraz mięso i jego przetwory.

    Prof. dr hab. Henryk Mruk - Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu.

  • Dlaczego mięso wieprzowe trzeba promować, czyli znaczenie mięsa i jego przetworów w prawidłowym odżywianiu człowieka.

    Prof. dr hab.Zbigniew Dolatowski - UniwersytetPrzyrodniczy w Lublinie;

  • Spożycie pieczywa i innych przetworów zbożowych w prawidłowym odżywianiu człowieka

Dr Anna Diowkaz - Politechnika Łódzka;

  • Produkty tradycyjne, regionalne i lokalne - jako nowy segment rynku pieczywa oraz wyrobów z mięsa wieprzowego

    Spotkanie z Prezesem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego,

  • Działalność marginalna, lokalna i ograniczona, sprzedaż bezpośrednia - stan prawny i praktyka

Spotkanie Przedstawicielem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi;

  • Znakowanie produktów spożywczych - pieczywa oraz mięsa i jego przetworów

      Spotkanie z Przedstawicielem Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych;

  • Przykłady działalności GS "SCh" w zakresie promocji wyrobów z mięsa wieprzowego - wymiana poglądów i dyskusja;

  • Możliwości uzyskania dofinansowania na promocję pieczywa i wyrobów z mięsa wieprzowego

          Spotkanie z przedstawicielem Agencji Rynku Rolnego;

  • Działalność KZRS "SCh" w zakresie promocji żywności i uczestnictwo GS "SCh" w systemach jakości żywności

          Spotkanie z przedstawicielem KZRS "SCh";

  • Zajęcia warsztatowe na temat:

    - Mechanizmy marketingowe i psychologiczne działalności promocyjnej w punktach sprzedaży - zajęcia z trenerem biznesu;

      - Promocyjne zarządzanie sprzedażą, proces sprzedaży i obsługi klienta

- zajęcia z trenerem z doświadczeniem w pracy spółdzielni GS "SCh".